Anouk Platenkamp

Plaisir d’amour @ Vlechttheater

Beide musici delen een passie voor folkmuziek. Samen presenteren Jos en Anouk een prikkelend programma, met muziek die van sprookjesachtig in experimenteel vloeit. In hun concerten nemen ze u mee naar de Ierse heidevelden, de mistige Schotse hooglanden, de rotsen van Bretagne en de eindeloze Zweedse bossen. Belangrijk onderdeel van hun optreden is de altijd hun zeer onderhoudende presentatie.
Anouk Platenkamp is afgestudeerd als klassiek pedaalharpiste aan het conservatorium van Maastricht. Zo’n tien jaar geleden werd zij gegrepen door de eenvoud en schoonheid van traditionele muziek en sindsdien heeft zij zich als een van de weinig Nederlandse harpisten in dit genre gespecialiseerd. In de laatste paar jaar is zij zich speciaal gaan interesseren voor traditionele muziek uit Nederland en arrangeert zij deze voor de harp. Anouk Platenkamp bespeelt in het duo meestal een Keltische harp, een poëtisch instrument dat bijzonder geschikt is voor het spelen van traditionele muziek.
Jos Koning speelt al tientallen jaren viool en altviool en maakte in veel ensembles naam als een expressieve en charmante violist. Sinds een aantal jaren bespeelt hij ook de viola d’amore, het mysterieuze strijkinstrument van enkele honderden jaren geleden. Het aantal platen en CDs waarop hij te horen is is inmiddels de 50 gepasseerd. De ‘viool’ van Jos Koning ligt qua grootte eigenlijk tussen viool en altviool en heeft niet vier maar vijf snaren. De fraaie, donkere toon van de lage snaar geeft de muziek tal van extra nuances. En dan de Viola d’amore, het romantische buitenbeentje uit de zeventiende en achttiende eeuw. Zeven snaren plus zeven extra resonantiesnaren geven een fluwelen klank die prachtig combineert met de harp. (Klik hier voor een impressie).
Entree: € 12,50 – reserveren: www.vlechttheater.nl of  0561-432659 (18:00-19:00 u)