Anouk Platenkamp

Anouk Platenkamp

Als solist speelt Anouk zowel op de pedaalharp als de Keltische harp.
Anouks passie is het promoten van de Keltische harp en deze bekend maken bij een breder publiek. Haar repertoire bestaat uit een breed scala aan traditionele muziek uit Europa, inclusief Nederlandse traditionele muziek. Nederlandse folk wordt vaak vergeten of verwaarloosd, maar Anouk wil deze muziek nieuw leven inblazen voor een modern publiek.
De pedaalharp is geliefd over de hele wereld. Ze heeft een repertoire van oude muziek tot aan jazz. Anouk vindt het leuk om de muziek tot leven te brengen voor haar publiek, ze deelt hierbij niet alleen de muziek, maar ook de verhalen achter de muziek.

Recital
Een recital is de perfecte manier om de harp en haar speler beter te leren kennen. Anouk geeft graag recitals rond een thema, met muziek en verhalen die samen komen en zorgen voor een fijn uur vermaak. Er zijn vele verschillende thema’s mogelijk, maar een van Anouks favoriete thema’s is een recital over de geschiedenis van de harp. Dit recital speelt zo zowel op de pedaalharp als de haakjesharp, om het verschil in klank en gebruik te illustreren. Het recital begint met oude muziek, van vóór het ontstaan van de pedaalharp, en neemt het publiek mee langs de ontdekking van de pedaalharp en de muziek die toen gespeeld werd naar moderne tijden en levende componisten. Een onderhoudend en verhelderend programma voor alle leeftijden.
Wanneer de nieuwsgierigheid gewekt is, zijn er natuurlijk altijd vragen. Het publiek krijgt dan de kans om deze te stellen, waarmee het concert interactief wordt.

Intermezzi
De harp is een perfect instrument voor inleiding en/of versiering van een concert, een vergadering, een tentoonstelling of een lezing. Ook bij begrafenissen en crematies is de harp een gewild begeleidingsinstrument.
Anouk zoekt graag speciaal passende stukken uit voor deze gelegenheden. Ze is vaak gevraagd om tijdens concerten van muzikale ensembles (koren bijvoorbeeld) een kort optreden te geven en kiest dan muziek die binnen het programma past.
Harpmuziek werkt bijzonder goed voor een meditatief moment. Tijdens een Herdenking of een afscheidsbijeenkomst kan de harp de sfeer verhogen en deelnemers tijd geven voor reflectie en contemplatie. Wanneer muziek gekozen is om bij een tekst te passen, kan deze ook de betekenis van de poëzie of van verhalen onderstrepen.

Achtergrondmusiek
Om een fijne sfeer te creëren tijdens een diner of andere gelegenheid kan Anouk achtergrondmuziek spelen in verschillende stijlen. Levende muziek kan de sfeer verhogen en de aanwezigheid van de harp geeft een vleugje elegantie aan uw evenement.

Huwelijken
Levende harpmuziek kan het speciale tintje geven aan uw huwelijk, een manier om de brug te vormen van een van de gelukkigste dagen van uw leven naar gekoesterde herinneringen die een leven lang duren. Tijdens een huwelijksceremonie zijn er meestal een aantal momenten waarop muziek gemaakt kan worden. Harpmuziek terwijl de bruid binnen komt levert een echt sprookjesmoment op. Ook tijdens het officiële gedeelte waarin de handtekeningen gezet worden, zorgt de harp voor een feestelijk moment voor bruidspaar en genodigden.
Anouk kan ook een speciale wens vervullen, bijvoorbeeld als een paar “hun lied” gespeeld wil horen. Aan het einde van de ceremonie kan de harpmuziek het bruidspaar en de gasten begeleiden terwijl zij op weg gaan naar de rest van hun speciale dag.
Later op de dag kan de harp nog eens terug komen, terwijl de taart gesneden wordt of tijdens de receptie of het diner.

Voor vragen, boekingen of offertes kunt u contact opnemen met Anouk .